I wonder from where it got it´s name GOOSEBERRY? Anyway I love gooseberries and I think it´s underrated. The best way to eat them are straight from the bush as most berries are, don´t you agree? But they make a wonderful jam and very nice pies. Swiss Roll with gooseberry jam filling is delicious! Did I say that you can top it of with wipped cream....and a glass of Tokaji.

2 liter bär
1 pkt (3+1) syltsocker
Häll bären i en kastrull och koka upp samtidigt som du mosar bären med en potatisstöt. När det har kokat några minuter till sätt sockret och koka 2 minuter till. Skumma om det behövs.
Färdigt!
Häll upp på rena varma burkar.
Tips! Skölj burkarna med vodka innan du häller upp sylten då möglar det inte i första taget.


Mina gula hallon är också goda men ack så sköra, man kan knappt röra vid dom så trillar de av. De här bären har jag bara till trädgårdgodis. Har aldrig gjort sylt på dom.
Skriv en rad/ TYRA
1 comment:
Jag äter dom alla bara som dom är, solvarma.
Post a Comment