Lyxig toast med nybryggt kaffe och färskpressad apelsinjuice.
foto: TYRA
Jag tycker att jag är lyckligt lottad som fyller år i årets bästa månad, maj. I maj kommer värmen, björkarna slår ut och allt blir grönt och skönt. Fåglarna kvittrar som aldrig förr, ibland så det nästan gör ont i öronen. En bukett med gullvivor Primula veris L. brukar jag få på mitt frukostbord när jag fyller år det hör liksom till och i år är ju gullvivorna helt fantastiska! Det finns så mycket av dem och de är osedvanligt stora.
Härom dagen då jag firade den stora dagen gjorde vi en favorit i repris till frukost. The Australien toast. Den var lika underbar den här gången.
foto: TYRA
Recept
Stek en brödskiva med eller utan kanter, den blir lite tjusigare utan kanter. Lägg en på lite av såsen, en skiva tomat, sedan ett par bacon skivor, tunnt skivad avokado, ett pocherat ägg, dekorera med persilja/basilika och citron och"Såsa" efter smak.
Här tog vi också lite sparris som jag skördat ifrån trädgården.
Såsen är en lite tunnare Sauce Bearnaise med färsk basilika och pressad citron i.
Bon Appétit!
Det går inte att kommentera detta inslag. Men du kan skriva en rad på posttilltyra@hotmail.com hälsningar Tyra.