Valborg igen !
Goda glada vänner, på trappen i väntan på mat.
Valborgmässoafton blev riktig kall i år, men vi hade bestämt oss för att inviga den nya paellagrytan. Efter lite tapas i köket var det dags för våra vänner att hoppa i varma kläder, vi skulle laga maten ute! Kallt var det men kul. Paellan blev jätte god, här kommer receptet.
Paella
Kyckling - jag tog ett lår per person
fräs i olja med 2 lökar och 2 vitlöksklyftor.
tillsätt buljong (1,5 liter totalt) c:a 5 dl nu och låt puttra i 15 minuter
Tillsätt nu riset, Avorioris använde jag. spad med mer buljong.
Puttra i 10 min
Lägg nu i saffran 2 pkt, röd paprika, gröna ärtor och tomater. Krydda.
Puttra 5 min
Nu är det dags att lägga i räkor 400 gr tigerräkor, 400 gr räkor med skal och 1 kg redan kokta musslor i skal. (musselspadet tillsattes hönsbuljongen)
Dekorera med havskräftor
Total tid på "grillen" 30-40 min.
Smaklig spis. !
Nu skulle vi tända majbrasan det är ju Valborgsmässoafton. Vi hade frusit tillräckligt för en kväll så det var bara "vikingarna" Hubbe och Göran som i skymningen gick ut och tände brasan. Vi andra tunnisar stannade inne och njöt av utsikten från verandan och till det förtärdes kaffe och en fin liten tårta som gästerna vänligen hade haft med sig. Mmm...
Valborgmässoafton blev riktig kall i år, men vi hade bestämt oss för att inviga den nya paellagrytan. Efter lite tapas i köket var det dags för våra vänner att hoppa i varma kläder, vi skulle laga maten ute! Kallt var det men kul. Paellan blev jätte god, här kommer receptet.
Paella
Kyckling - jag tog ett lår per person
fräs i olja med 2 lökar och 2 vitlöksklyftor.
tillsätt buljong (1,5 liter totalt) c:a 5 dl nu och låt puttra i 15 minuter
Tillsätt nu riset, Avorioris använde jag. spad med mer buljong.
Puttra i 10 min
Lägg nu i saffran 2 pkt, röd paprika, gröna ärtor och tomater. Krydda.
Puttra 5 min
Nu är det dags att lägga i räkor 400 gr tigerräkor, 400 gr räkor med skal och 1 kg redan kokta musslor i skal. (musselspadet tillsattes hönsbuljongen)
Dekorera med havskräftor
Total tid på "grillen" 30-40 min.
Smaklig spis. !
Nu skulle vi tända majbrasan det är ju Valborgsmässoafton. Vi hade frusit tillräckligt för en kväll så det var bara "vikingarna" Hubbe och Göran som i skymningen gick ut och tände brasan. Vi andra tunnisar stannade inne och njöt av utsikten från verandan och till det förtärdes kaffe och en fin liten tårta som gästerna vänligen hade haft med sig. Mmm...
Valborgsmässoeld
May Day, May Day
Tja, då var det dags att demonstrera? Upp till kamp? Mot kapitalismen!
Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890.
I Kina firas första maj numera i dagarna tre.
I Storbritannien firas dagen med demostrationer mot kapitalismen, men demonstrationstågen är inte partipolitiska!
Ha en bra dag....jag kom just på att Hubbe och jag har bröllopsdag idag!
Skriv en rad, don´t be a stranger/ Tyra
May Day, May Day
Tja, då var det dags att demonstrera? Upp till kamp? Mot kapitalismen!
Första maj är arbetarrörelsens internationella högtidsdag som firas sedan 1890.
I Kina firas första maj numera i dagarna tre.
I Storbritannien firas dagen med demostrationer mot kapitalismen, men demonstrationstågen är inte partipolitiska!
Ha en bra dag....jag kom just på att Hubbe och jag har bröllopsdag idag!
Skriv en rad, don´t be a stranger/ Tyra
5 comments:
Vilken vacker paella!!!, Lookin gooooood. Happy anniversary :-D
Mmm...paella är inte dumt! Härlig valborgseld! :)
Skål! Ser riktigt mysigt och gott ut.
Hi Tyra,
I see that you keep the Swedish traditions alive. Have you all sung a lot to welcome Spring? I saw that you had a lovely big fire going! :-)
Your Paella looks amazing, Tyra! Wish I had a fork (and could convert your recipe :)
Post a Comment