Pudrade rabarber bakelser.... Mmmmumsich!
Spröda rabarber från Tyras Trädgård, det är nu man skall frossa i rabarber
Kunde inte motstå denna frestelse som jag hittade i DN.
Portioner: 4 stycken
Portioner: 4 stycken
Tid: 35 minuter
Ingredienser:
2 frysta smördegsplattor
2 mindre rabarberstjälkar
2 msk strösocker
1 msk vattenmarsánkräm av 2 1/2 msk pulver
1 dl mjölk
äggula till pensling
1 msk florsocker
Tina smördegsplattorna ordentligt. Då pöser de upp bättre. Sätt ugnen på 200 grader. Skala rabarbern om det behövs, vackrast är om det rödrosa skalet kan sitta kvar. Skär rabarbern i cirka 4 cm långa bitar och lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Koka på låg värme cirka 4 minuter så att rabarbern mjuknar. Rör ihop marsán krämen. Skär varje smördegsplatta i två delar. Lägg en matskedmarsán kräm mitt på varje, spara en kant på en centimeter runt om. Lägg 3-4 rabarberbitar på krämen. Pensla kanterna med äggula. Grädda cirka 20 minuter tills kanten fått fin färg. Låt svalna och pudra över med florsocker. Servera dem ljumma.
Har man nu inte tillgång till rabarber kommer här lite andra frukt förslag.
Pudrade Äppelbakelser, låter inte heller så dumt.
Pudrade Hallonflarn....och till det lite ovispad grädde och en kopp espresso, doppio.
Eller varför inte Havtornbakelser, pudrade såklart och servera förslagsvis med ett glas Tokajer.
Man tager vad man haver sa Cajsa Varg.
Lycka till med baket!
TYRA
1 comment:
Mmmm those photos look scrumptious-in any language!
Post a Comment